Mantar Sivrisineği

9 yıl önce
Mantar Sivrisineği için yorumlar kapalı
3.373 kez görüntülendi

Mantar Sivrisineği

Dönem: Oligosen dönemi

Yaş: 25 milyon yıl

Bölge: Dominik Cumhuriyeti

Bu 25 milyonluk mantar sivrisineği fosilindeki detayların tüm özelliklerinin korunmuş olması insanı hayrete düşürecek boyuttadır. Sineğin kanat yapısı, kanadındaki ince damarlar, sineğin bacağındaki eklemler, tüycükler, başındaki duyargaları günümüze aynen aktarılmış durumdadır.

Evrimcilerin canlıların ilkelden daha gelişmişe doğru gittiği iddiası 350 milyon fosilin gün ışığına çıkmasıyla çürütülmüştür.

Bu fosilde de görebileceğiniz gibi sinek mükemmel bir petek göz sistemine sahiptir. Petek gözleri olan canlılar “ommatid” adı verilen küçük gözleri sayesinde 360 derecelik bir açıyla dünyayı görürler. Çünkü her ommatid farklı bir yöne bakar. Örneğin karasinekte 4.000 küçük göz bulunur; ateş böceklerinin dişilerinde 300; mayıs böceklerinde 5.100; bazı böceklerde bu sayı 10.000-28.000 hatta 56.000 göze kadar yükselmektedir.  Her ommatide 8 duyu hücresi bağlıdır ve petek göz saniyede yaklaşık 100 görüntü alabilmektedir.

Şu açık bir gerçektir ki petek gözlere sahip olan canlılar insanlardan ve bazı diğer canlılardan çok daha iyi bir görüş yeteneğine sahiptir. Dolayısıyla 25 milyon yıl önce petek gözlere sahip canlıların yaşamış olması, canlıların ilkelden gelişmişe sözde bir evrim geçirmediğinin kanıtıdır.

http://biyolojidunyasi.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=108&Itemid=175&limitstart=6

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık