Göz Tansiyonu

10 yıl önce
Göz Tansiyonu için yorumlar kapalı
3.161 kez görüntülendi

Göz Tansiyonu

Bir diğer adı Glokom olan Göz Tansiyonu hastalığı çok sinsi bir hastalıktır. Görme kaybı başlamadığı ana kadar kendini göstermeyen bu sinsi hastalık hemen hemen her yaş grubunda görülen bir rahatsızlıktır. İlk başladığı dönemlerde yavaş yavaş hissettirsede kendini hastalık ilerlediği zaman hızlanır ve sinirlerde kalıcı görme bozukluklarına neden olabilmektedir.

 

Göz tansiyonunun tespitinden sonra hemen tedavi sürecine geçilmelidir. Geç başlayan tedavi süreçlerinde kalıcı görme bozukluklarına sebebiyet verebilmektedir. Bu hastalığın göze yaptığı tahribatı önlemek için yılda en az bir kere düzenli olarak muayne olmanızda fayda vardır. Bir çok hastanede her hangi bir göz rahatsızlığı ile başvurduğunuzda göz tansiyonu ölçümü size bildirmeksizin yapılır.

Glokom yani Göz tansiyonu görme sinirlerinde oluşan problemler ile ilgili kullanılan terimlerden birisidir. Göz tansiyonu bulunan hastalarda göz içindeki basınç yüksektir. Görme sinirleri dolaşımdaki bozukluklardan, dokulardaki zayıflıktan dolayı basınca daha duyarlı bir hal alabilmektedir ve basınç yükselmeden de kalıcı hasarlar meydana gelebilir.

Göz içinde bulunan ve gözü besleyen sıvının boşaltılamamasından kaynaklı olarak göz içindeki basınç yükselir. Basıncın yükselmesi esnasında gözdeki sinir hücreleri zarar görür.

Göz Tansiyonu hastalığının berlitilerine bakacak olursak, Sabah uyanınca belirginleşen baş ağrıları, Bazı sürelerde bulanık görme, geceleri ışıklar içinde halkalar görülmesi, Televizyon izlerken, bilgisayar başında ike göz etrafında ağrılar gibi belirtileri bulunmaktadır.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık