SU ÇİÇEĞİ HASTALIĞI

9 yıl önce
SU ÇİÇEĞİ HASTALIĞI için yorumlar kapalı
2.151 kez görüntülendi

SU ÇİÇEĞİ HASTALIĞI

Su çiçeği hastalığı hepimizin bildiği gibi sıkça görülen ve genellikle çocukluk döneminde geçirilen bulaşıcı bir hastalıktır.Hastalığın en belirgin özellikleri yüksek ateş ve  deride meydana gelen yoğun döküntülerdir. Bu hastalık virüsüne karşı bir kez geçirmek bağışıklık kazandırırken virüs iyileşme sonucunda tamamen vücudu terk etmez.Uyku halinde kalan virüs ileri ki dönemlerde çeşitli sebeplere bağlı olarak kendini başka bir hastalık olarak gösterir.Bu  hastalık zonadır.

Su çiçeği hastalığının mikrobu  vücuda girdikten sonra 14 ile 21 günlük bir  kuluçka devresi vardır.Bu süre sonunda hastada bir  takım belirtiler ortaya çıkar.Bu belirtiler aniden ateşlenme , titreme , kusma ve vücudun çeşitli yerlerinde ağrıdır.Bu belirtilerle birlikte vücudun hemen her yerinde kırmızı küçük kabarcıklar oluşur. Bu kabarcıklar oldukça kaşıntılıdır.Bir süre sonra bu kabarcıklar içi sıvı dolu şeffaf kesecikler haline gelir.Bu kesecikler oluşumlarından birkaç gün sonra büzüşürler ya da patlarlar ve kabuklanıp dökülürler.

Kesecikler kuruyana kadar hastalığı geçirmemiş kişilerden hasta kişi ayrı tutulmalıdır.Hastaya iyi bakılmalı gıdasına ve temizliğine dikkat edilmelidir.Kesecikler kaşınmamalıdır.Kalıcı izlere neden olabilir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık