Şeker Hastalığı Nedir ? Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

9 yıl önce
Şeker Hastalığı Nedir ? Tedavi Yöntemleri Nelerdir ? için yorumlar kapalı
2.335 kez görüntülendi

Şeker Hastalığı Nedir ? Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Diabet hastalığı olarakta bilinen şeker hastalığının sebebi vücudun şeker salgılaması sırasında ortaya çıkan problemlerden oluşan bir hastalıktır. İnsan vucüdünda bulunan Pankreas kan içinde bulunan şeker miktarının kontrolünü yapar ve insülin adı verilen bir maddenin salgılanma görevini yapar.

Fakat bazı insanlarda Pankreas bu görevi tam olarak yerine getiremez ve kanda bulunan yüksek orandaki şeker karaciğerde depolanmaya başlanır.

Normal bir insanda aç karnına ortalama olarak 80 miligram şeker bulunmaktadır. Bu miktar normal bir öğün yemekten sonra 140 miligrama kadar çıkabilmektedir.Şeker hastalığı orta derece olan insalarda: Yemekten önce 130 olabilir ve yemekten 1-2 saat sonrasında ise 190 miligrama kadar yükselebilir. Ağır derecede şeker hastası olan insanlarda ise yemekten önce 160 miligram, yemekten 1-2 saat sonra ise 215 miligrama kadar yükselebilmektedir.

Şeker hastalıkları iki şekilde meydana gelmektedir;

Şekersiz Diabet: Vücutta bulunan Hipofiz bezinin arka kısmından salgılanan antidiüretik hormonun yetersiz kalması durumunda ortaya çıkan bir hastalıktır.

Şekerli Diabet:Pankreasın salgılaması gereken insülin miktarının az olması nedeniyle ortaya çıkan hastalık türüdür.

Şeker hastalığını oluşturan nedenler ise; dengesiz beslenme, şişmanlık ve sinir bozukluğu olabilmektedir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık